ERASMUS TIL STUDIEOPHOLD

Ansøgning om Erasmus legat på udlandsstudieophold

Hvis du skal på udlandsophold i Europa (se en liste over Erasmus lande 2 sektioner nedunder) har du muligheden for at få et Erasmus legat. Legatets størrelse varierer på basis af hvilket land samt hvor længe du er på udlandsophold. Perioden for studieophold skal være mellem 3 og 12 måneder.

I det du bliver indstillet til en plads ved en Erasmus samarbejdspartner via DMJX  (og kun i det tilfælde) vil du automatisk blive kontaktet med et skema som skal udfyldes. Efter udvekslingen af informationer udfyldes et Erasmus+ Grant Agreement som gør at du kan få udbetalt dit Erasmus legat.

Du kan kun få Erasmus legat til studier hvis du er nomineret til et udlandsophold på et partneruniversitet i et Erasmusland (se ndf.)

Fremgangsmåde:

  1. Når du har modtaget besked om at du er blevet nomineret til en udvekslingsplads på et partneruniversitet i et Erasmusland vil du senest 2 måneder før dit ophold begynder modtage en mail fra erasmus@dmjx.dk med et skema der skal udfyldes.
  2. Derefter skal dette skema sendes retur til erasmus@dmjx.dk som sørger for korrekt udarbejdelse af Erasmus+ Grant Agreement.
  3. Den udfyldte Grant Agreement bliver derefter sendt til dig. Du skal gennemlæse samt underskrive den og returnere den som PDF via mail til erasmus@dmjx.dk
  4. Sideløbende vil du modtage et Learning Agreement som du skal udarbejde og få underskrevet af dit udvekslingsuniversitet. Du vil også modtage et link til en OLS (se nedenfor).
  5. Først når de færdige Grant Agreement og Learning Agreement er modtaget, samt OLS testen er gennemført, vil første del (80%) af stipendiet blive overført. Dette kan tidligst ske 1 måned før begyndelsen af dit udlandsophold. De sidste 20% modtager du når du er kommet hjem og har evalueret samt udført anden del af OLS.


Ændring af fag:
Skulle du blive nødt til at ændre (nogle af) dine fag efter at du er ankommet på værtsinstitutionen (typisk fordi fagene ikke bliver oprettet), skal du som Erasmus studerende BÅDE opdatere dit Learning Agreement OG søge om at få de nye fag forhåndsgodkendt ved studieadministrationen. En godkendelse fra International Afdeling af en ændring på dit Learning Agreement forudsætter en forhåndsgodkendelse og det er dit ansvar at sørge for dette.

 

SKAT

Man skal ikke betale skat af de penge man modtager som Erasmus-legat.

Student Guidebook

http://issuu.com/esnint/docs/student_guidebook_2015

 

Senest ændret: tirsdag den 9. april 2019, 13:27