ERASMUS TIL PRAKTIKOPHOLD

Ansøgning om Erasmus legat under praktik.

Hvis du skal i praktik i Europa har du muligheden for at få Erasmus legat. Legatets størrelse varierer på basis af hvilket land samt hvor længe du er i praktik. Perioden for praktikophold skal være mellem 2 måneder (58 dage) og 12 måneder.

Du er selv ansvarlig for at henvende dig til den Internationale Afdeling hvis du er interesseret i at få Erasmus legat.

Du kan få Erasmus legat hvis du skal i praktik i et Erasmusland (se 1 sektion ndf.)

Fremgangsmåde:

Når du enten

  • a) har modtaget mailen med godkendelse af din praktik fra praktikkoordinatoren (Jour, Fotojour, TVM) eller
  • b) har uploadet den færdige praktikkontrakt i Wiseflow (Komm, VK, MPL),

    videresender du (a) denne mail / (b) den færdige kontrakt til erasmus@dmjx.dk og fortæller at du søger om Erasmus legat under praktik.

  1. Når denne mail er modtaget får du tilsendt et skema der skal udfyldes, som derefter skal sendes retur til erasmus@dmjx.dk som sørger for udarbejdelse af Erasmus+ Learning Agreement.
  2. Den udfyldte Learning Agreement bliver derefter sendt til dig. Du skal gennemlæse samt underskrive den og returnere den som PDF via mail til erasmus@dmjx.dk
  3. Når den færdige Training Agreement er modtaget, vil første del af stipendiet blive overført tidligst 1 måned før begyndelsen af dit praktik ophold.

Forsikring: det er en forudsætning for at få en Erasmus legat under praktik at man har en ulykkes- og ansvarsforsikring (accident and liability insurance). Vi har som udgangspunkt antaget at praktikstedet er villig til at tilbyde jer en forsikring da det er med i det standardkontrakt DMJX sender til praktikstederne. Learning Agreement er derfor som default udfyldt med disse betingelser som arbejdsgiveren skal så skrive under. Skulle du helt ekstraordinært være uheldig at dit praktiksted nægter det, kan du forsikre digselv på egen bekostning. Det eneste selskab vi har kendskab til, der kan tilbyde den type produkt er en tysk forsikringsselskab. Det koster 5€ / måned.

Recent Graduate: inden for et år efter din dimission har du mulighed for at få et Erasmus stipendium til et praktikophold i et Erasmus land. Se mere her og send en mail til erasmus@dmjx.dk hvis du vil udarbejde en ansøgning.

SKAT

Man skal ikke betale skat af de penge man modtager som Erasmus-legat.

 

Senest ændret: onsdag, 2. oktober 2019, 15:43