Gode råd til legatansøgning

Tip til legatansøgning

 

Målret. Inden du går i gang med ansøgning så overvej, hvilken fond du skriver til, og hvad de står for. Læs deres fundats. Undersøg hvad og hvem, de tidligere har givet penge til. Målret din ansøgning efter det. 

Motiver og personliggør. Hvorfor er det vigtigt for dig at rejse ud? Er det på grund af nogle fag, du kan få i udlandet, som ikke kan fås herhjemme? Særlige teknologiske muligheder? Undervisere? Hvad ønsker du at få ud af opholdet?  Fortæl, hvad der motiverer dig, og hvorfor det netop er dig, der skal tildeles et legat. 

Reflekter. Hvem kan det gavne, at du tager på udlandsophold? Får du ny viden med hjem til det danske arbejdsmarked? Eller vil du opnå kompetencer, der gør, at du bedre kan begå dig på en arbejdsplads, hvor man møder forskellige kulturer?

Anbefalinger. Har du været frivillig/tutor/mentor, og har du anbefalinger fra undervisere, praktikværter eller arbejdsgivere? Så inkluder det i din ansøgning. Dette giver udvælgelseskomitéen et indtryk af dig som person.

Budget. Vær realistisk, når du laver dit budget. Lav kun et budget med relevante poster. Det gør heller ikke noget, at budgettet ser lidt prof ud. Du kan finde vores skabelon til et budget her på Moodle.

 

Senest ændret: fredag den 13. oktober 2017, 12:15